نقد و بررسی بازی Rainbow Six Siege؛ بررسی کامل ویژگیها و گیمپلی
بازی Rainbow Six Siege یک شوتر تاکتیکی آنلاین که در دنیای بازیهای مولتی پلیر، حسابی خودشو جا انداخته! این بازی توسط Ubisoft ساخته شده و از سال ۲۰۱۵ تا الان هنوز بین گیمرها محبوبه. تمرکز اصلی بازی روی تخریب محیط و همکاری تیمی است که باعث میشه در هر راند، حسابی هیجان رو حس کنی. در این نقد و بررسی بازی Rainbow Six Siege قراره یه بررسی کامل از گیمپلی، اپراتورها، نقشهها و سیستم پیشرفت داشته باشیم. همراه ما باشید.
ویژگی | جزئیات |
نام بازی | Tom Clancy’s Rainbow Six Siege |
امتیاز IGN | ۷.۹/۱۰ |
امتیاز Metacritic | ۷۳% |
امتیاز Steam | ۹/۱۰ |
نرخ رضایت کاربران Google | ۹۳% کاربران این بازی را پسندیدهاند |
تاریخ انتشار اولیه | ۱ دسامبر ۲۰۱۵ |
پلتفرمها | PlayStation / Xbox / PC |
جوایز نامزد | British Academy Games Award for Multiplayer |
آهنگسازان | Ben Frost، Paul Haslinger |
ژانرها | شوتر تاکتیکی، بازی استراتژی |
طراحان | Andrew Witts، Daniel Drapeau، Chris Lee |
توسعهدهنده | Ubisoft Montreal |
فهرست مطالب گیموفیا
داستان و پیشزمینه بازی (Lore)
حتی اگه Rainbow Six Siege داستان خطی و کمپین نداره، هنوز هم یه عالمه ماجرا پشت هر اپراتور و نقشه بازی وجود داره که Ubisoft در آپدیتها بهشون پرداخته. هر اپراتور یه پیشینه و گذشته داره که اگه وارد جزئیات بشی، میتونی کلی از داستانهای مخفی و هدفهای شخصی هرکدوم رو کشف کنی. این بخش شاید روی گیمپلی خیلی تاثیر نداشته باشه، ولی برای گیمرهایی که عاشق داستان و Lore هستن، یه جور حس ماجراجویی به همراه داره.
آپدیتهای خفن و پشتیبانی همیشگی
یکی از چیزایی که Rainbow Six Siege رو همیشه تازه نگه داشته، آپدیتهای مداوم و پشتیبانی فوقالعاده Ubisoft از بازیه. از سال ۲۰۱۵ تا الان، کلی آپدیت، سیزنپس و اپراتور جدید اومده که هر بار هیجان بازی رو بیشتر میکنه. هر فصل با اپراتور و بعضی وقتها نقشههای جدید همراهه که تجربه بازیکنها رو هیجانانگیزتر میکنه. این پشتیبانی باعث شده که بازی هنوزم بین گیمرها جذابیت داشته باشه و هیچ وقت قدیمی نشه.
رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX)
اگه از اون گیمرهایی هستی که با پیچیدگیهای بازیها حال نمیکنی، باید بگم که Rainbow Six Siege یه رابط کاربری ساده و راحت داره. داخل منوها خیلی راحت میتونی به اپراتورها، مودهای مختلف و تنظیمات دسترسی پیدا کنی. البته اولش ممکنه بهنظر کمی پیچیده بیاد، ولی بعد از یکی دو بار بازی کردن، به همه چیز عادت میکنی و بازی کاملا دستت میاد.
جامعه گیمرها و رقابتهای حرفهای (eSports)
اگه علاقهمند به دنیای eSports هستی، باید بگم که Rainbow Six Siege یکی از بهترین بازیها برای ورود به این دنیای حرفهایه. کلی تورنمنت بزرگ مثل Six Invitational برگزار میشه که جایزههای خیلی خفنی دارن و تیمهای حرفهای از سرتاسر دنیا توش شرکت میکنن. اگه فکر میکنی که میتونی یه تیم قوی بسازی و استراتژیهای حرفهای پیاده کنی، این بازی بهترین راه برای شروع مسیرت در eSportsه.
سختی بازی و منحنی یادگیری
یکی از چیزایی که خیلیها رو به چالش میکشه، منحنی یادگیری بازیه. برخلاف خیلی از شوترهای سریع مثل Call of Duty، اینجا باید به تاکتیکها و هماهنگی تیمی خیلی اهمیت بدی. تازهکارا ممکنه اولش یهکم سردرگم بشن، ولی اگه حوصله کنی و تاکتیکها رو یاد بگیری، کمکم تبدیل به یه بازیکن حرفهای میشی. اگه دنبال چالش هستی و دوست داری در یه بازی به مرور مهارتت رو بهتر کنی، این بازی خیلی خوبه.
گرافیک بازی Rainbow Six Siege و جلوههای بصری
از نظر گرافیکی، Rainbow Six Siege یکی از بازیهاییه که خیلی خوب روی جزئیات کار کرده. تخریب دیوارها، نورپردازی، و حتی خرابیهای کوچیکی که بعد از هر شلیک روی محیط ایجاد میشه، همه به شدت واقعگرایانه و قشنگ طراحی شدن. نقشهها هم هر کدوم بهگونهای ساخته شدن که تجربه جدیدی از بازی بهت میدن و اصلاً حس تکراری بودن نمیکنی.
سازگاری با سیستمهای مختلف و عملکرد فنی (Performance)
یکی دیگه از چیزای خوب این بازی اینه که روی سیستمهای مختلف بهخوبی اجرا میشه. چه کامپیوتر خیلی قوی داشته باشی و چه یه سیستم معمولی، بازی رو میتونی بدون مشکل اجرا کنی. البته اگه بخوای بازی رو با رزولوشن بالا و تنظیمات گرافیکی حداکثری بازی کنی، نیاز به یه سیستم قوی داری. ولی به طور کلی بازی روی اکثر سیستمها روان اجرا میشه و بهینهسازیش خیلی خوبه.
اپراتورها و نقشهای تاکتیکی
یکی دیگه از نقاط قوت اصلی بازی، تنوع بالای اپراتورهاییه که میتونی انتخاب کنی. هر اپراتور یه سری قابلیت خاص داره که با انتخاب درستشون میتونی در تیم خودت نقش مؤثری ایفا کنی. مثلا اپراتور Sledge که یه پتک دستشه میتونه دیوارها رو با سرعت خراب کنه، در حالی که Thermite توانایی باز کردن درهای تقویتشده رو داره. این تنوع باعث میشه که استراتژیهای تیمی خیلی متفاوت باشن و بسته به نقشه و موقعیت، اپراتور مناسب انتخاب بشه.
گیمپلی Rainbow Six Siege
یکی از ویژگیهای جذاب و خفن در Rainbow Six Siege که همیشه توجه گیمرها رو جلب میکنه، سیستم تخریب محیطیه. این سیستم بهت اجازه میده دیوارها، کفها و حتی سقفها رو منفجر کنی و مسیرای جدید برای حمله پیدا کنی یا دشمن رو غافلگیر کنی. این تخریب فقط جنبه فان نداره، بلکه یه ابزار استراتژیک برای برنده شدن در بازیه. صداگذاری بازی هم به شدت واقعگراست و باعث میشه که صدای قدمهای دشمن رو بشنوی و بفهمی که از کجا دارن میان!
نقشهها و مودهای بازی Rainbow Six Siege
در Rainbow Six Siege تنوع نقشهها یکی از چیزهاییه که بازی رو تازه نگه میداره. با ۱۱ نقشه مختلف، هرکدوم با طراحی متفاوت، گیمرها تجربهای جدید و چالشبرانگیز دارن. یکی از معروفترین نقشهها Bank هست، جایی که سناریوی سرقت بانک و گروگانگیری اجرا میشه. هرچند مودهای رقابتی بازی خیلی متنوع نیستن و اکثرشون یه هدف دارن، این هدف اینه که باید به منطقهای که تیم حریف ازش دفاع میکنه نفوذ کنی و مأموریت رو به پایان برسونی.
مودهای PVE و سیستم پیشرفت
اگه از PVP خسته شدی و میخوای یه مود آرامتر رو تجربه کنی، Terrorist Hunt یکی از مودهای PVE بازیه که حسابی سرگرمکننده است. در این مود باید با یه سری دشمن (NPC) بجنگی که هر سری با سختی بیشتری روبهرو میشی. البته مود Situations که شامل ۱۰ مأموریت تکنفره است، بیشتر یه جور آموزش برای اپراتورها و بازیکنان آماتوره و خیلی به درد یاد گرفتن تاکتیکهای پیشرفته نمیخوره.
سیستم پیشرفت و مشکلاتش
یکی از بزرگترین مشکلاتی که گیمرها با Rainbow Six Siege دارن، سیستم پیشرفت کند بازیه. خیلی از اپراتورها و امکانات بازی در ابتدا قفل هستن و باید کلی بازی کنی تا بازشون کنی. مثلا رسیدن به سطح ۲۰ برای ورود به مسابقات رتبهبندی حداقل ۱۰ ساعت زمان میبره! این باعث میشه که بعضی گیمرها احساس کنن که بهترین راه برای پیشرفت، خرید ارز واقعی برای باز کردن اپراتورهاست که این موضوع یه جورایی اذیتکننده است.
نقاط قوت و ضعف بازی رینبو سیکس سیج
نکات مثبت:
- گیمپلی تاکتیکی و تیمی
- تخریب محیطی خلاقانه
- صداگذاری واقعگرا
نکات منفی:
- سیستم پیشرفت کند
- وجود تراکنشهای درون بازی
خلاصه
در نهایت میتونیم بگیم که با وجود مشکلاتی مثل سیستم پیشرفت کند و تراکنشهای درون بازی، Rainbow Six Siege یکی از بهترین تجربههای چندنفره تاکتیکی رو ارائه میده. بازی بیشتر روی هماهنگی تیمی و استراتژیهای تخریب محیطی تمرکز داره و به همین دلیل با شوترهای سنتی مثل Call of Duty یا Halo تفاوت زیادی داره. البته بازی داستانی نداره، اما سازندهها قول دادن که در آپدیتهای آینده به این موضوع هم رسیدگی کنن. اگه عاشق بازیهای چندنفره تاکتیکی هستی و دوست داری با تیمهاتون استراتژیهای خفن پیاده کنی، Rainbow Six Siege یه انتخاب عالیه!